SETEMBRE 2016

III SETMANA DEL PATRIMONI

Per tercer any estem organitzant la III Setmana del Patrimoni de Sant Feliu de Llobregat amb la Mesa del Patrimoni de Sant Feliu de Llobregat i l’Ajuntament de Sant Feliu.

Enguany, com sabreu, el tema central de la Setmana del Patrimoni és “Santa Creu d’Olorda, la muntanya de Sant Feliu: patrimoni i paisatge”

Aquest any participen 17 entitats i institucions de la ciutat:

Des de la MESA del PATRIMONI: Agrupació Excursionista Sant Llorenç, Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat,  Amics de les Roses,  ARES, Arrels Locals, Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, Kalidescopi i la  USLA.

Entitats: Biblioteca Montserrrat Roig, Cinebaix, Col·legi Mare de Déu de la Mercè, Colla de Geganters de la Ciutat, Creació 90, Diputació de Barcelona, Fotògrafs de l’Ateneu Santfeliuenc i Parc Agrari del Baix Llobregat.

 

Ens agrada repetir que la Setmana del Patrimoni de Sant Feliu de Llobregat va nèixer en el sí del Fòrum de Cultura Local quan es va debatre amb diferents entitats, associacions i persones interessades en el patrimoni i es va veure la necessitat de treballar de forma conjunta per a donar a conèixer el patrimoni que tenim (el que ens queda!) però donar-lo a conèixer a tota la ciutadania (la DIFUSIÓ) i compartir amb totes les persones i col·laborar per fer possible aquesta activitat.

No és només una Setmana sinó el treball al llarg de tot l’any de la Mesa del Patrimoni i de totes les entitats.

 

Nosaltres farem les Finestres al passat i és que…

T’imagines vivint a una de les masies d’aquest antic municipi desaparegut el 1916? A través de fotografies antigues ens endinsarem en el paisatge que envolta Sant Feliu i la seva muntanya.

La proposta de descobrir a través de grans imatges pels carrers de Sant Feliu que ens faran esbrinar com era, com es vivia i què hi havia en el 1916 per Santa Creu d’Olorda, la muntanya de Sant Feliu!