ACTIVITATS

Catàleg de totes les activitats que fem a la nostra entitat: Itineraris històrics, Tallers i Activitats, Entrevistes.

Itineraris històrics:

Tenim diferents itineraris guiats per Sant Feliu de Llobregat, a través de diferents rutes coneixem la història de Sant Feliu.

“Un tast de Sant Feliu!”: Ruta guiada pel centre històric de Sant Feliu de Llobregat on a través de diferents personatges històrics coneixerem i reviurem la història de Sant Feliu.

“Ruta modernista”: Passejada pels indrets modernistes de Sant Feliu, carrers, cases i edificis, entitats i els canvis socials de la importància del Modernisme.

“Coneix els Racons del Palau Falguera”: Visita guiada al Palau Falguera.

“Història de festes”: A través de la celebració de la Festa Major de Sant Feliu de Llobregat veurem el pas de la Festa Major de Sant Llorenç i la Festa de Tardor, per Sant Rarimi.

“Sant Feliu invisible” Descobreix alguns dels edificis de Sant Feliu a través d’una ruta guiada i amb la introducció de les noves tecnologies per a la recuperació i vivència de la memòria hitsòrica.

“Sant Feliu i l’art urbà” Enamorat dels carrers i places de la ciutat tot descobrint l’art urbà que tenim.

“La catedral Sant Llorenç” Entra a la catedral i descobreix el valor artístic i arquitectònic de la catedral.

“Els escenaris de la Guerra Civil a Sant Feliu!” Coneixeràs els espais que van passar durant la Guerra Civil en la nostra ciutat i les vivències d’alguns protagonistas. Fem memoria!

Tallers i Activitats:

Tenim propostes educatives per a fer tallers i activitats en escoles, centres educatius, associacions, colla d’amics… amb contingut històric per a comprendre i reviure el nostre passat.

“El patrimoni al teu costat!” Activitat escolar dissenyada per a donar a conèixer el patrimoni de Sant Feliu de Llobregat als nens i nenes de primària (5è i 6è curs).

“Can Bertrand: la colònia industrial de Sant Feliu” Activitat escolar dissenyada per a viure els canvis que va generar l’arribada de la Indústria a Sant Feliu. Activitat pensada per a cicle superior de primària i 2n de l’ESO.

“Descobreix les arrels ibers” pugem a la Penya del Moro i descobrim in situ el pas de la història a Sant Feliu i a la comarca des dels ibers.

Activitats proposades a les Escoles però que alguna d’elles es pot adaptar per a activitats familiars.

 

Taller “Escriptura cuneiforme” Apren els orígens de l’escriptura a través d’un taller pràctic on aprendràs a escriure com fa milers d’anys. Taller familiar, a partir dels 5 anys dels infants.

Taller “Descobreix l’artista modernista” Activitat proposada per a fer com a taller familiar on aprendrem a ser artistes, a descobrir la part “modernista” que tenim i practicarem amb la tècnica del trencadís. Aquesta activitat la proposem sempre dins de l’Exposició Nacional de Roses a les Festes de Primavera, a les terrasses del Palau Falguera.

Activitats que farem en algunes dates durant l’any, però que les podem fer a demanda.

 

Entrevistes:

La memòria històrica és molt més del que es recull en els llibres d’història, tenim els nostres avis i àvies, les vivències personals i familiars que ens expliquen el pas de la historia en primera persona.

 

Tenim aquest catàleg d’activitats però podem construir activitats a demanda.