RECURSOS

ARXIU COMARCAL DEL BAIX LLOBREGAT

arxiu

Seu Actual a Sant Feliu

L’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat (ACBL) pertany a la Xarxa d’Arxius Comarcals. Es va crear el 23 d’abril de l’any 1983 per mitjà d’un conveni signat entre el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i  l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat. Actualment, el Consell Comarcal del Baix Llobregat també participa en la gestió d’aquest servei.

La institució desenvolupa funcions d’arxiu de l’Administració, d’institucions i de particulars del Baix Llobregat i d’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Llobregat. La seu anterior, al parc de la Torre del Roser, es va inaugurar el 13 de maig de 1993. l nou edifici de l’Arxiu es va inaugurar el 28 de març de 2015 i es trova ubicat al C. Clementina Arderiu, 23.
L’Arxiu conserva una gran varietat i multiplicitat de fons i col·leccions referits al conjunt de la comarca del Baix Llobregat, amb aproximadament 124 fons i col·leccions i més de 3000 metres lineals de documentació custodiada.

 

CENTRE D’ESTUDIS COMARCALS DEL BAIX LLOBREGAT www.cecbll.cat

El Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, fundat el 1974 té seu a Sant Feliu de Llobregat des del nomenament d’aquesta població com a capital de comarca.

El Centre neix com un defensor fervent dels interessos comarcals. sent la primera entitat que es va plantejar l’àmbit comarcal com a territori de referència i actuació, tot reivindicant-lo en els seus límits reals, és a dir, amb la incorporació dels municipis de Sant Just Desvern, Esplugues, Castellbisbal i l’Hospitalet de Llobregat.

El naixement del Centre d’Estudis es va produir en el marc de les expectatives d’intervenció democràtica i de recuperació de la identitat cultural que es van generar en els darrers anys del franquisme. La seva voluntat comarcalista i l’arrelament en una comarca força especial han estat dos factors determinants per fer-ne un centre “atípic”, ja que, a banda de desenvolupar una tasca característica dels centres d’estudis, ha mostrat també una gran sensibilitat pels problemes socioeconòmics.

CERCADOR DE FONS DOCUMENTAL
Aquest aplicatiu ha estat creat pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i presenta imatges de documents conservats en els propis centres d’arxiu i documents procedents dels seus arxius de complement.

Permet la visualització de les imatges dels documents amb les seves corresponents descripcions, així com efectuar reproduccions privades sempre que:

  • L’accés i l’ús d’aquestes imatges sigui amb finalitats d’investigació, docents i no comercials, sense que es copiïn en cap ordinador en xarxa ni se’n faci difusió per cap mitjà.
  • No es faci cap modificació de les imatges i es respecti la seva autoria.
  • La sol·licitud de reproducció de les imatges per a d’altres usos diferents dels especificats s’adreçarà al centre d’arxiu que conserva els documents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *